MANİSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü “FATİH Projesi Kodlama Kampı” Düzenledi, 30 ilden onlarca küçük kodlamacı Manisa’da buluştu.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü “FATİH Projesi Kodlama Kampı” Düzenledi, 30 ilden onlarca küçük kodlamacı Manisa’da buluştu.

Başarılı öğrenci ve öğretmenlerin bir araya getirilerek deneyimlerinin paylaşılması, iyi örneklerin çoğaltılması ve öğrencilerimize çeşitli yönlendirici eğitimlerin verilerek geleceğin yazılımcılarına destek verilmesi amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen FATİH Projesi Kodlama Kampı 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışına, Vali adına Vali Yardımcısı H.Volkan Köksal, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan BÜCÜK, Sistem Yönetimi Daire Başkanı Gürhan ÇİÇEK, Eğitim Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Gültekin KEKEÇOĞLU ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şirin Karadeniz ile 30 ilden 60 öğretmen ve 130 öğrenci ve Kodla(Ma)nisa Projesinden görevli öğretmenler katıldı.
Etkinliğin açılışını yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail ÇETİN, “Şu an da bu salonda bulunan çocuklarımız belki de ülkemizin kaderini değiştirecektir” dedi. Teknoloji üreten bir nesil yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde düzenlenen bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Sayın Bilal TIRNAKÇI konuşmasında, kodlamanın bir 21. yy. becerisi olarak çocuklarımızın gelecek tasarımında kullanabilecekleri en önemli dil olduğunun altını çizdi. Çocuklarımızın artık bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi teknolojik cihazlarla donatılmış ortamlara doğduklarına dikkat çeken TIRNAKÇI, her üç çocuktan birisinin konuşmayı öğrenmeden önce bu cihazlarla tanıştığını vurguladı. Bu nedenle çocuklarımızın bu tanışıklığını nitelikli hale getirmek zorunda olduğumuzu ifade etti.
Programa Vali Adına Katılan Vali Yardımcımız Sayın Volkan KÖKSAL, açılış konuşmalarında “Zamanımız, bilim ve teknoloji zamanı ve Dünyanın geldiği şartlar itibari ile üretmemiz gerek en önemli şey ise teknolojinin kendisidir. Bunu başarabilen bireyler yetiştirmek amacıyla 2015 yılından itibaren Valiliğimiz himayesinde ilimizde Kodla(Ma)nisa Projesi çalışmaları başlatıldı. Ve geçen 3 yılda 81 bin öğrenciye kodlama eğitimi verildi.” Dedi. Fatih Projesi Kodlama kampının ilimizde yapılacağını duydukları andan itibaren büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, Manisa’mızı ve Kodla(Ma)nisa Projesini en iyi şekilde tanıtmaya çalışacaklarını ifade etti.
Prof.Dr. Şirin Karadeniz konuşmasında; Endüstri 4.0 ile birlikte, makinelerin akıllanmasıyla iş gücünün tamamen otomasyonlara kalacağını. İnsansız fabrikaların çoğalması ile sadece nitelikli insan gücüne ihtiyacın artacağını, hatta iş yerine gitmeden internet üzerinden farklı şehir ve ülkeler üzerinden işlerin yürütülebileceğini vurguladı. Günümüzde öğrenim gören öğrencilerimizin bundan 10-15 yıl sonra bugün var olmayan mesleklerle karışılacaklarını, bu hızlı değişime üniversitelerin hemen adapte olup ilgili bölümlerin aynı hızda açılamayacağını ve gençlerimizin bu değişime hazırlıklı olmaları gerektiğini, Bunları yapabilmenin tek yolunun ise dünün yöntemleriyle bugüne hazırlamak değil, yeni yöntemlerle yarına hazırlanmak olduğunu ifade etti.
FATİH Projesi Kodlama kampına, 30 ilden 60 öğretmen ile 130 öğrenci katıldı. Katılımcılar etkinlikte; Python ile programlama, MIT App Inventor ile mobil uygulama geliştirme, Arduino ile robotik kodlama konularında atölye çalışmaları yaparak bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. 3 gün süren etkinliğin akşam saatlerinde ise çeşitli robot yarışları ile eğlenen katılımcılar kendileri için hazırlanan gezi süresince, Manisa’mızın Plenataryum ve Bilim evini ziyaret ettiler. Tarihi Tıp Müzesini ve Salihli Sardes Antik şehrini gezdiler, Sultan Camiinde kendileri için düzenlenen Sembolik Mesir Saçım Törenine katılarak mesir kapma heyecanını yaşadılar.

 

14-05-201814-05-201814-05-201814-05-201814-05-201814-05-2018

Şehitler Mah. 700 Sokak No5 Şehzadeler/ MANİSA - (0 236) 231 46 08 232 32 59 234 84 44 237 00 32

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.