İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SN. MUSTAFA DİKİCİ'NİN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
292
07:47
03.12.2021

Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla: Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul etmiştir.

Engellilik sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil, bütün insanları ilgilendiren bir konudur. Çünkü bütün insanlar aynı zamanda birer engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimizin mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen hemen her alanda önemli başarılara imza atan, kazandıkları başarılar ile bayrağımızı her yerde gururla dalgalandıran engelli kardeşlerimizin azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir.  

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel öğrencilerimizi, eğitim sistemimizin ayrılmaz bir parçası olarak kabul ediyoruz. Onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olma gayreti içindeyiz. Ayrıca hedefimiz bütün öğrencilerimizi sorumluluk, empati, yardımlaşma ve dayanışma duygusuna sahip bireyler olarak yetiştirmektir. Unutmayalım ki hayatı paylaşmak için engel yoktur.

Bu duygularla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumsal farkındalık ve engelli kardeşlerimizin sorunları konusunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Engelli kardeşlerimizin  bu özel gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler diliyorum.

 

Mustafa DİKİCİ

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü

Yayın Tarihi: 03.12.2021